Malvazija istarska

Malvazija istarska
Sorta grožđa Malvazija istarska
Vinograd Žmergo
Starost vinograda 15 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje fliš, vapnenac, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage
Dozrijevanje inox
Sadržaj alkohola 13
Ukupna kiselina 5,7
Neprovreli šećer 3,4
Temperatura serviranja 10-12 °C

 

Uz liniju 4 TERRE – Četiri zemlje, Vina Cattunar buteljiraju i klasičnu malvaziju koja dolazi sa sva četiri položaja. Riječ je o našem tipičnom vinu, koje definira stil kuće: elegancija, naglasak na terroiru, svježina i prepoznatljiva sortnost.
 
Gastropreporuka:
Malvazija se fino slaže s malom plavom, velikom bijelom ribom, piletinom i puretinom, tjesteninom u bijelim umacima, fritajama i s palentama.