Malvazija istarska

Malvazija istarska
Sorta grožđa Malvazija istarska
Vinograd Žmergo
Starost vinograda 15 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje fliš, vapnenac, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija Sur Lie, ručno selekcionirano grožđe, hladna maceracija 24h, prešanje, fermentacija, batonage
Dozrijevanje inox
Sadržaj alkohola 13%
Ukupna kiselina 5,1
Neprovreli šećer 1,9
Temperatura serviranja 9-11 °C

 

Uz liniju 4 TERRE – Četiri zemlje, buteljiramo i malvaziju koja dolazi sa sva četiri položaja. Riječ je o našem tipičnom vinu, koje definira stil kuće: elegancija, naglasak na terroiru, svježina i prepoznatljiva sortnost.
 
Gastropreporuka:
Malvazija se fino slaže s malom plavom, velikom bijelom ribom, piletinom i puretinom, tjesteninom u bijelim umacima, fritajama i s palentama.