Cabernet Sauvignon
| Sorta grožđa | Cabernet sauvignon |
| Vinograd | Žmergo |
| Starost vinograda | 25 godina |
| Položaj vinograda | jugozapad |
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
| Sastav Zemlje | fliš, vapnenac, glina |
| Vrijeme berbe | rujan |
| Berba | ručna |
| Prinos | 1,5-2 kg |
| Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, srednja maceracija 20 dana |
| Dozrijevanje | kombinacija drvene bačve, inox |
| Sadržaj alkohola | 13,1 |
| Ukupna kiselina | 4,1 |
| Neprovreli šećer | 2,4 |
| Temperatura serviranja | 16-18 °C |
Nakon pažljivog sazrijevanja u vinogradu fermentira se i macerira na kontroliranoj temperaturi kako bi se istaknuo puni aromatski potencijal. Zatim stari u drvenim bačvama različitih veličina kako bi njegove osobine bolje došle do izražaja.
Vino je intenzivne rubinsko crvene boje s ljubičastim odsjajem. Ima cvjetne note bugenvilije, borovnice i crnog ribizla, lagano začinjeno vanilijom i muškatnim oraščićima.
Topao i mineralan, ovo vino oduševljava sposobnosću da se nepce obljubi sa svakim gutljajem.
Predložena jela uz ovo vino su mesni ragu, srna s kiselim trešnjama, gulaš i patka s narančom.

