Chardonnay
 
             
     
| Sorta grožđa | Chardonnay | 
| Vinograd | Santa Lucia, Škrinjari | 
| Starost vinograda | 50 godina | 
| Položaj vinograda | jugozapad, zapad | 
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot | 
| Sastav Zemlje | fliš, vapnenac, glina | 
| Vrijeme berbe | rujan | 
| Berba | ručna | 
| Prinos | 1,5-2 kg | 
| Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage | 
| Dozrijevanje | inox | 
| Sadržaj alkohola | 12,8 | 
| Ukupna kiselina | 5,2 | 
| Neprovreli šećer | 3,7 | 
| Temperatura serviranja | 10-12 °C | 
Ovo vino je proizvedeno od zrelog grožđa sorte chardonnay i vinificirano je na kontroliranoj temperaturi nakon hladne maceracije. To je vino u kojem do izražaja dolazi pulpa voća, s naznakama banane, ananasa i breskve. U ustima prevladavaju mekoća i mineralnost, što mu daje ugodan retrookus i svježinu. Savršeno ide uz plodove mora (školjke, dagnje), bijelu ribu na žaru i klasična rižota. U sezoni divljih šparoga ugodno vas može iznenaditi kombinacija s tradicionalnim istarskim jelima.

