Collina Malvazija istarska
| Sorta grožđa | Malvazija istarska |
| Vinograd | Los |
| Starost vinograda | 20 godina |
| Položaj vinograda | Zapad |
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
| Sastav Zemlje | crna zemlja (smeđa zemlja na laporu) |
| Vrijeme berbe | listopad |
| Berba | ručna |
| Prinos | 1,5-2kg |
| Vinifikacija | Fermentacija u inoxu, duga maceracija 8-10 dana na niskim temperaturama 10-12 Cel. |
| Dozrijevanje | drvene hrastove bačve 25 hl |
| Sadržaj alkohola | 14,5 |
| Ukupna kiselina | 4,4 |
| Neprovreli šećer | 2,1 |
| Temperatura serviranja | 15-16 °C |
Za ovo je vino odabrano isključivo najbolje grožđe s četiri različite vrste tla te vinificirano dugim postupkom maceracije i rafinirano u velikim hrastovim bačvama. Vino se fermentira autohtonim kvascima i ostavlja na talogu oko tri godine.
Vino s ,,antičkim zlatnim" bojama intenzivnog je okusa i kompleksnog mirisa od primarnih nota zrelih plodova i aromatičnog bilja do pikantnih nota starenja (vanilija, badem, lješnjak, cvjetni med). Preporučuje se oksigenacija u dekanteru.
Ovo se vino lijepo slaže s tradicionalnim lokalnim jelima koja se temelje na ribi (jastog, škampi, škarpina, škrpinjak) i pečeno meso (teletina, prepelica, guska).

