Malvazija 4 TERRE – crvena zemlja
| Sorta grožđa | Malvazija istarska |
| Vinograd | Brekija, Grum |
| Starost vinograda | 20 godina |
| Položaj vinograda | jugozapad |
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
| Sastav Zemlje | vapnenac, dolomit, glina |
| Vrijeme berbe | rujan |
| Berba | ručna |
| Prinos | 1,5-2 kg |
| Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage |
| Dozrijevanje | inox bačve |
| Sadržaj alkohola | 13 |
| Ukupna kiselina | 5,7 |
| Neprovreli šećer | 24,2 |
| Temperatura serviranja | 10-12 °C |
Intenzivno žute boje sa zlatnim i kristalno svjetlucavim odsjajima. Pune je arome, a prevladavaju lipa, bagrem te kora limuna i cedra.
Okus je mineralan, suh, topao, svjež i mek, s baršunastom, sapidnom notom, retrookusom koji podsjeća na arapski med.
Dobro se slaže s ribljim jelima i tradicionalnim bijelim mesom, divljači (prepelica, fazan), hladnim i vrućim predjelima.

