Malvazija 4 TERRE – siva zemlja
| Sorta grožđa | Malvazija istarska | |
| Vinograd | Žmergo, Škrline | |
| Starost vinograda | 60 godina | |
| Položaj vinograda | jugozapad | |
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot | |
| Sastav Zemlje | vapnenac, fliš, glina | |
| Vrijeme berbe | rujan | |
| Berba | ručna | |
| Prinos | 1,5-2 kg | |
| Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage | |
| Dozrijevanje | inox tank | |
| Sadržaj alkohola | 13,5 | |
| Ukupna kiselina | 5,8 | |
| Neprovreli šećer | 2,6 | |
| Temperatura serviranja | 10-12 °C |
Blijedožute je boje sa zelenim, kristalnim i djelomično gustim odsjajem. Miris je intenzivan, s bagremovim cvjetovima i tropskim voćem (ananas i mango).
Okus je suh, svježe i mineralan, topao, s punim i skladnim tijelom, s dugotrajnim i ugodnim završetkoim.
Dobro se slaže sa jelima na bazi ribe, bijelog mesa, rižota s mesom i ribom.

