Malvazija 4 TERRE - crna zemlja
| Sorta grožđa | Malvazija istarska |
| Vinograd | Los |
| Starost vinograda | 15 godina |
| Položaj vinograda | zapad |
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
| Sastav Zemlje | smeđe tlo na laporu |
| Vrijeme berbe | rujan |
| Berba | ručna |
| Prinos | 1,5-2 kg |
| Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage |
| Dozrijevanje | inox |
| Sadržaj alkohola | 13,5 |
| Ukupna kiselina | 5,8 |
| Neprovreli šećer | 4,5 |
| Temperatura serviranja | 10-12 °C |
Ovo vino odlikuje zlatna žuta, kristalna, duboka i topla boja. Intenzivne je arome, s notama sijena, meda, suhih jabuka i maslačka.
Okus mu je svjež i mek, mineralan i kremast, s punim tijelom. Okus mu je uravnotežen i dugotrajan, s dugim ekspresivnim završetkom.
Ovo vino se odlično slaže s ribljim jelima na žaru i roštiljima, pečenim rakovima i divljači (zec, jeleni).

