Malvazija 4 TERRE - Crna zemlja 2023
             
     
| Sorta grožđa | Malvazija istarska | 
| Vinograd | Los | 
| Starost vinograda | 15 godina | 
| Položaj vinograda | zapad | 
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot | 
| Sastav Zemlje | smeđe tlo na laporu | 
| Vrijeme berbe | rujan | 
| Berba | ručna | 
| Prinos | 1,5-2 kg | 
| Vinifikacija | ručno selekcionirano grožđe, hladna maceracija 24h, fermentacija na vlastitim kvascima, Sur Lie u inoxu 8 mj, batonage | 
| Dozrijevanje | inox | 
| Sadržaj alkohola | 14 | 
| Ukupna kiselina | 5,7 | 
| Neprovreli šećer | 2,5 | 
| Temperatura serviranja | 10-12 °C | 
Ovo vino odlikuje zlatna žuta, kristalna, duboka i topla boja. Intenzivne je arome, s notama sijena, meda, suhih jabuka i maslačka.
Okus mu je svjež i mek, mineralan i kremast, s punim tijelom. Okus je uravnotežen i dugotrajan, s dugim ekspresivnim završetkom.
Ovo vino se odlično slaže s ribljim jelima na žaru i roštiljima, pečenim rakovima i divljači (zec, jeleni).

