Malvazija 4 TERRE - Crvena zemlja 2023
 
             
     
| Sorta grožđa | Malvazija istarska | 
| Vinograd | Grum | 
| Starost vinograda | 20 godina | 
| Položaj vinograda | jugozapad | 
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot | 
| Sastav Zemlje | vapnenac, dolomit, glina | 
| Vrijeme berbe | rujan | 
| Berba | ručna | 
| Prinos | 1,5-2 kg | 
| Vinifikacija | ručno selekcionirano grožđe, hladna maceracija 24h, fermentacija na vlastitim kvascima, Sur Lie u inoxu 6 mj, batonage | 
| Dozrijevanje | inox bačve | 
| Sadržaj alkohola | 13,3 | 
| Ukupna kiselina | 6,8 g/L | 
| Neprovreli šećer | 2,0 g/L | 
| Temperatura serviranja | 10-12 °C | 
Intenzivno žute boje sa zlatnim i kristalno svjetlucavim odsjajima. Pune je arome, a prevladavaju lipa, bagrem te kora limuna i cedra.
Okus je mineralan, suh, topao, svjež i mek, s baršunastom, sapidnom notom, retrookusom koji podsjeća na arapski med.
Dobro se slaže s ribljim jelima i tradicionalnim bijelim mesom, divljači (prepelica, fazan), hladnim i vrućim predjelima.

