Malvazija Collina 2017
| Sorta grožđa | Malvazija istarska |
| Vinograd | Los |
| Starost vinograda | 20 godina, 15 godina |
| Položaj vinograda | Zapad |
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
| Sastav Zemlje | 4 Terre |
| Vrijeme berbe | listopad |
| Berba | ručna |
| Prinos | 1,0-1,5kg |
| Vinifikacija | Maceracija 15 dana na niskim temperaturama 10-12 Cel., fermentacija u inoxu na autohtonim vlastitim kvascima, Sur Lie u inoxu 12 mjeseci |
| Dozrijevanje | 24 mjeseca u velikim drvenim hrastovim bačvama od 25 HL |
| Sadržaj alkohola | 14,5 |
| Ukupna kiselina | 5,5 g/L |
| Reducirajući šećeri | 2,5 g/L |
| Temperatura serviranja | 14-16 °C |
Za ovo je vino odabrano isključivo najbolje grožđe s crne i sive zemlje. Vino je vinificirano dugim postupkom maceracije od 15 dana i vino je odležalo 24 mjeseca u velikim hrastovim bačvama od 25 HL. Mošt je fermentirao na autohtonim kvascima i ostavljen na talogu 12 mjeseci.
Vino s ,,antičkim zlatnim" bojama intenzivnog je okusa i kompleksnog mirisa od primarnih nota zrelih plodova i aromatičnog bilja do pikantnih nota odležavanja (vanilija, badem, lješnjak, cvjetni med). Preporučuje se oksigenacija u dekanteru.
Ovo se vino lijepo slaže s tradicionalnim lokalnim jelima koja se temelje na ribi (jastog, škampi, škarpina, škrpinjak) i pečeno meso (teletina, prepelica, guska).

