Malvazija istarska 2023
| Sorta grožđa | Malvazija istarska |
| Vinograd | Žmergo |
| Starost vinograda | 15 godina |
| Položaj vinograda | jugozapad |
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
| Sastav Zemlje | fliš, vapnenac, glina |
| Vrijeme berbe | rujan |
| Berba | ručna |
| Prinos | 1,5-2 kg |
| Vinifikacija | Sur Lie, ručno selekcionirano grožđe, hladna maceracija 24h, prešanje, fermentacija, batonage |
| Dozrijevanje | inox |
| Sadržaj alkohola | 13% |
| Ukupna kiselina | 5,1 |
| Neprovreli šećer | 1,9 |
| Temperatura serviranja | 9-11 °C |
Uz liniju 4 TERRE – Četiri zemlje, buteljiramo i malvaziju koja dolazi sa sva četiri položaja. Riječ je o našem tipičnom vinu, koje definira stil kuće: elegancija, naglasak na terroiru, svježina i prepoznatljiva sortnost.
Gastropreporuka:
Malvazija se fino slaže s malom plavom, velikom bijelom ribom, piletinom i puretinom, tjesteninom u bijelim umacima, fritajama i s palentama.
Malvazija se fino slaže s malom plavom, velikom bijelom ribom, piletinom i puretinom, tjesteninom u bijelim umacima, fritajama i s palentama.

