Merlot

Merlot
Sorta grožđa Merlot
Vinograd Bracanija
Starost vinograda 60 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje fliš, vapnenac, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, srednja maceracija 20 dana
Dozrijevanje kombinacija drvene bačve, inox
Sadržaj alkohola 12,9
Ukupna kiselina 4,7
Neprovreli šećer 2,5
Temperatura serviranja 16-18 °C

To je tamno rubinsko crno vino, dobiveno dugom maceracijom i začinjeno u hrastovim bačvama različitih veličina. Ima puno tijelo i bogati okus s aromama zrele crne višnje, maline i divlje jagode s lijepim aromatičnim notama i skladnog okusa kojeg mu daju ugodni tanini koji su zaslužni za dug završetak

Preporučljivo je kombinirati s jelima od tjestenine posluženim sa svinjskim mesa, mesom na žaru, filetima, slatkim i čokoladnim desertima.