Teran
| Sorta grožđa | Teran |
| Vinograd | Brekija, Žmergo |
| Starost vinograda | 30 godina |
| Položaj vinograda | jugozapad |
| Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
| Sastav Zemlje | vapnenac, dolomit, glina, fliš |
| Vrijeme berbe | rujan |
| Berba | ručna |
| Prinos | 1,5-2 kg |
| Vinifikacija | duge meceracije 120-150 dana |
| Dozrijevanje | kombinacija hrastove bačve i inox |
| Sadržaj alkohola | 12,7 |
| Ukupna kiselina | 5,4 |
| Neprovreli šećer | 1,9 |
| Temperatura serviranja | 16-18 °C |
Mladi je teran svježe i voćno vino koje je vrlo bogato primarnim aromama. Proizvedeno je od terrano grožđa odabranih u vrhuncu zrelosti i vinificiranih na način da tipični plodovi ove autohtone sorte u potpunosti dođu do izražaja. Živahne i intenzivne crvene boje, ima izražajnu aromu zrelih trešanja, maline i jagode. U ustima iznenađuju uvijek svježa, mekana taninska struktura i dug završetak. Dobro je s mesom na žaru, pršutom, svježim i zrelim sirom, prženim inćunima, ribljom gulmom, pa čak i s pizzom, osobito ako se radi o kobasicama ili salami.

